Smartlog v3 » When in doubt, make tea! » En æstetisk falliterklæring!
Opret egen blog | Næste blog »

When in doubt, make tea!

Skribler-, brokker- og grublerier fra den virkelige virkelighed i det vestjyske...

En æstetisk falliterklæring!

27. Jun 2010 17:31, M

- er borddækningen fra nu af! Jeg har købt engangsservice!!! Paptallerkener og plastikkrus. Der er ikke noget værre og intet kan ødelægge et måltid mad som synet af en gang pap!

Men jeg kan ikke mere! Når jeg ikke rydder op, ammer og skifter ble, så vasker jeg op! Jeg bli'r gammel før tid af det! Der er ALTID opvask. Hvordan kan to mennesker lave så bizar megen opvask? Og lejligheden sejler i vasketøj! Kunne man købe engangssengelinned og engangstøj, så var jeg også ud over hele vasketøjsproblematikken. Hvad med et engangsliv? Brug det, smid væk og ta' et nyt, når det gamle er slidt! Har de liv i Fakta? For så skal det noteres på indkøbssedlen!

LL bliver 7 uger i dag og indtil videre synes jeg mest tiden er gået med at være oldfrue i eget hjem. Jeg synes ikke det er hårdt at få et barn, amme, dikkedikke, sågar manglende søvn osv er nemt nok - det er sgu da husholdningen der trækker tænder ud...og det er rådne tænder med laaaaaaange seje smertefulde rødder!

 

Kommentarer

 1. Majbritt
  27. Jun 2010 21:01
  1

  Jeg kan sagtens følge dig... Jeg har sat succeskriteriet herhjemme til at nullermændene bare ikke må blive større end det mindste af børnene, ellers er jeg dømt til at fejle som hausfrau... Det er hårdt at holde børn og mand på et bestemt antal km2, de sviner bare enormt... For det er jo ikke mig der roder eller gør noget forkert!!
  Husk at det er vigtig at du får hvilet, selvom rodet tårner sig op. Det er altså psykopat-hårdt at mangle sammenhængende nattesøvn..
  Medfølende tanker herfra :o)

 2. Bente
  27. Jun 2010 22:48
  2

  Mit søde 'lille barn' bliver 18 år til september - men når jeg læser dit indlæg, så står spædbarnstiden knivskarp og skræmmende for mig! For gu' er det benhårdt - og tro ikke på dem, der påstår det modsatte. Hvis engangsservice virker for dig, så brug det - med god samvittighed! - og husk på, at det her er en fase, som heldigvis går over ;-).

  Og ... husk nu at passe på dig selv undervejs, ikk'!

 3. Lea Tilde Rosenlund
  28. Jun 2010 07:44
  3

  Engangsservice - det er en god idé. Period! Desuden kan jeg på det allervarmeste anbefale at få købt ind og leveret dagligvarer over nettet - det koster IKKE en bondegård, som jeg troede (fx superbest/yellowman/e-supermarked/...) = fritid til mor! Som jeg i øvrigt synes bør bruges i solen og ikke på nullermænd. (Ekstrabonus: Man må godt grine lidt af, hvor meget konserves man har bestilt, når nogen slæber det op til anden-tredje-fjerde sal).
  Og den helt store gevinst herhjemme, som altså kan prioriteres i budgettet, synes jeg: Rengøringshjælp!!

  Jeg har brugt én barsel på at synes, at jeg da bestemt var sådan en supermor-kone-kæreste-veninde, der sagtens ku' både gøre rent, amme, gå på café og bage samtidig - jeg lærte det i øvrigt ikke - så gi' mig lidt fif, når jeg tjekker ind på barsel to som supereffektiv specialeskrivende om lidt og glemmer al sund fornuft, ik? ;-)

 4. Fie
  28. Jun 2010 11:33
  4

  Åhgudihimlenhvorharduret. Det er det VÆRSTE ved at blive mor. At man også bliver husmor. Som i "bombet tilbage til kødgryderne og støvekosten og fucking hele ansvaret for hjemmets tilstand."

  Jeg har stadig ikke fået taget mig sammen til at få en rengøringshjælp. Men det ville afgjort gøre meget for mig. Desuden anbefaler jeg, at I fluks bruger penge på en opvaskemaskine. Uden vores tror jeg, at jeg var faldet død om.

 5. M
  28. Jun 2010 11:55
  5

  Majbritt: "Ikke større end det mindste af børnene" ? Arh, så taler vi dæleme også ok store nullermænd jo;o) Her er succeskriteriet max honningmelonstørrelse...men de bevæger sig nemt op i pilatesboldstørrelse før jeg får set mig om. Jeg glæder mig til den dag hvor omgivelserne er rene og jeg har sovet i hundrede år...tak for de medfølende tanker:o)

  Bente: Dem der påstår det modsatte lyver og skal piskes med levende skorpioner! Og tak for tip:o) -jeg vil fremover bruge "det er en fase og det går heldigvis over" som mantra hver gang jeg smækker en rugbrødsmad op på en paptallerken:o)

  Lea Tilde Rosenlund: Jeg har slet ikke skænket det en tanke at man kan få varer leveret. Det er bestemt ikke nogen dum idé!!! Rengøringshjælp vil jeg elske, men synes alligevel ikke at vi kan tillade os det, når vi kun bor i en 2 1/2-værelses lejlighed...det burde da goddammit kunne lade sig gøre at vi kan holde 70 m2??? Men...det kan det så ikke...hmmm...
  Jeg troede også jeg ville være een af de der supermødre, der ku' gi' den gas med alle titler, men det har jeg hurtigt måtte indse ikke fungerede. Jeg tror ikke på at de eksisterer. Dem der kan, må ha' en eller anden meget alvorlig brist et andet sted så! Og du skal skrive speciale under barsel? You craaaaaazy woman!!! Er det virkelig ladesiggøreligt???

  Fie: Vi flyttede jo til Jylland i sin tid udelukkende for at få et hus, hvori der ku' stå en opvaskemaskine. Men vi fik ikke et hus, kun en bette lejlighed - og her er desværre ikke plads til en maskine. Og sandt, man falder virkelig død om af ikke at ha' en. Jeg oplever døden hver eneste dag!!! Og du har ret, det at man pludselig er blevet husmor er altså grove løjer - det er prægtigt at blive mor, men at man ligepludselig også står med en milliard au pair-pige-pligter derudover, det huer mig bare slet ikke! Tak for at vi lever i den tid vi gør og at vi ikke er tvunget til at jonglere med kødgryder og støvkoste forever!

 6. SA
  29. Jun 2010 00:51
  6

  Jepper... Bare ærgerligt at det samtidigt også er en kraftig falliterklæring til miljøet...

  Godt råd med at spare tid på indkøb ved at få varer leveret; måske kan der så igen blive tid til alm. porcelæn, hvis nu opvasken bliver skyllet af umiddelbart efter brug og er lige til at gå til når der er tid?

 7. M
  29. Jun 2010 08:11
  7

  SA: Tro mig, jeg tænker på det! Bilder mig selv ind, at det går lige op med den sulfo og det vand jeg så ikke bruger til opvasken;o) - Og selv engangsservice kan godt blive brugt mere end en gang!
  Opvasken bliver altid skyllet af - men jeg ved ikke hvor tiden er til lige at gå til den! Men ellers et fremragende initiativ at prikke til en udbrændt husmoders dårlige samvittighed ;o)

 8. Lulubeth
  29. Jun 2010 09:06
  8

  Nej, nej, nej. 2 og et halvt værelse er SLET ikke for småt til rengøringshjælp! :-) Du kan jo også få rengøringshjælpen til at hjælpe med opvasken, hvis I ikke har plads til en opvaskemaskine.

  Derudover så er barsel IKKE automatisk en billet til 1950'erne - manden skal saftsusemig også yde sit til det huslige. For selvom man er hjemme hele dagen, er en baby et dobbelt fuldtidsjob. Mindst.

 9. M
  29. Jun 2010 11:35
  9

  Lulubeth: Du har ret! Det er ikke en Golden Ticket tilbage til kødgryderne! Det huslige arbejde er det samme som da både S og jeg gik på arbejde - bare med ekstra gøremål på nu. Og eftersom vi heller ikke havde tid til det før, gad vide hvorfor jeg så troede at jeg vil ku' nå det nu??? Min opfattelse af hvad der er ladesiggøreligt har ændret sig drastisk!

 10. Fie
  29. Jun 2010 16:38
  10

  Klart at barsel ikke er en billet tilbage til kønsroller, der ikke er rimelige. Men faktum er, at den, der går hjemme, også går med en satans masse praktiske pligter. Vi er ikke så heldige, at min mand kan tage barsel. Så "den" er mig.

 11. Husmoder
  3. Jul 2010 21:19
  11

  Ej. HUSK nu at det er et job i sig selv at passe hyler hele dagen. Lissom hvis man arbejdede ude i byen og ikke kunne tage opvask i løbet af dagen. Men ja, der kommer bare mere arbejde - det er sindsygt. (Varelevering er gud!)

  PS: Nu kan du jo få opvasker - eller au-pair som kan bo i kælderen. Eller en hel sweatshop for den sags skyld. mmmmm...tjenere...

Tags

Relaterede