Smartlog v3 » When in doubt, make tea! » Kan nogen mon hjælpe?
Opret egen blog | Næste blog »

When in doubt, make tea!

Skribler-, brokker- og grublerier fra den virkelige virkelighed i det vestjyske...

Kan nogen mon hjælpe?

19. Jun 2010 23:05, M

Livet med Smartlog er blevet noget så besværligt! Og da det ikke er meningen, at jeg skal blive ond i sulet pga. tekniske besværligheder hver gang jeg vil skrive et indlæg, tænker jeg at tiden er kommet, hvor jeg vil flytte et andet sted hen i cyberspace. Jeg overvejer Blogspot og Wordpress. Er der mon nogen af jer derude, som kan øse ud af jeres erfaringer og fortælle hvorfor jeg hellere skal vælge det ene frem for det andet?

Som tak får I denne prægtige video med Happy Dough Boy. Ja den er plat! Og den er også en anelse ulækker...men den er saft suseme også sjov!


 

Kommentarer

 1. Kire S Dam
  19. Jun 2010 23:57
  1

  Smartlog kører da upåklageligt.
  Hvad er dit problem?

 2. Leoparddrengen
  20. Jun 2010 01:19
  2

  Jeg har kun brugt Blogger/Blogspot, så kan kun udtale mig udfra det. Og som bruger af det er jeg ganske overordentlig tilfreds. Det har så også hjulpet at jeg jo er lidt nørdet, så den oprindelige template jeg startede med er der vist ikke meget tilbage af. Men der er kommet ny template-designer, så jeg tror der er mange muligheder nu, selvom man ikke er så meget til det tekniske.

  Da jeg ikke kender meget til forskellene, vile det jeg siger meget komme fra et indlæg jeg læste, så hvorfor ikke bare give link til det: http://www.bonusninja.net/wordpress-blogger-flytning

  (Men for at opsummere mit indtryk: Blogger er bedst hvis du bare vil have noget til at fungere med mange muligheder; hvis du vil have fuld kontrol og kunne nørkle med detaljer er selv-hosted WordPress sagen.)

  Jeg kan godt forstå du vil væk fra smartlog - jeg har ihvertfald to ting jeg (som besøgende) synes er vanvittig irriterende. Den ene er netop links: du kan ikke ikke skrive rigtige links i kommentarer - eller andet html (italics, bold) for den sags skyld.

  Og når nogen kommenterer et indlæg man selv har kommenteret, får man kun at vide der er kommet en kommentar. Ikke hvad der står i den. Det giver muligvis flere hits til bloggen, men som læser er det faktisk ret irriterende at skulle klikke sig igennem til.

 3. M
  20. Jun 2010 08:39
  3

  Kire S Dam: Ujujuj, hvor skal jeg starte? Synes det er besværligt at putte billeder på bloggen, er irriteret over at jeg ikke kan ændre skrifttype- og størrelse (har fx indlæg med forskellige skrifttyper, som jeg ikke selv har været herre over), statistikken er et stort rod og noget, der irriterer mig grænseløst er, at alt for tit sker det når jeg vil offentliggøre et indlæg, så får jeg et svar retur der lyder "Du har skrevet noget i dit indlæg, som vi ikke accepterer". Og jeg skriver altså hverken om porno eller hvordan man selv fremstiller terrorbomber, så jeg ved ikke hvad det er jeg skriver, som jeg ikke må!
  Jeg har gentagne gange skrevet til Smartlog-supporten, men aldrig fået svar - og nu er jeg bare blevet træt af det...
  Jeg kan se at du har haft din blog siden 2006, så måske du ikke oplever nogle problemer siden du hænger ved endnu?

  Leopardreng: Nørdet? Hvad snakker du om? Vissevasse! Arj, jo vel er du nørdet og nørdet er det bedste vi ved! Jeg kan godt se, at du har pimpet din blog en del op udover hvad man kan forvente en standardtemplate kan byde på:o) Tak for din kommentar, jeg vil læse bonusninjas indlæg igennem- det ser godt og sagligt ud!

 4. Fie
  20. Jun 2010 09:29
  4

  Øhm, alzzå, jeg er vildt glad for Blogger (blogspot). Shit works, altså. Men jeg synes måske, at dem der har en Wordpress er lidt sejere, fordi de laver pæne opsætninger...

 5. Kire S Dam
  20. Jun 2010 11:02
  5

  Programmet reagerer, når man vil indsætte et link, så får man at vide, at man foretager sig noget, der ikke accepteres. Når man linker, skal man gøre det ved at markere et ord eller et tegn * i teksten, og derefter kan man i menulinjen (indhold) bruge knap fire fra venstre (edit link).
  Hvis man vil bruge sin egen skrifttype, skal man skrive teksten i et dokument, og derfra kopiere det over i Smartlog.
  Folks behov er forskellige, men som hjemsted lever Smartlog op til mine ambitioner. Funktionerne er ret enkle, og man kan pifte det meget op, hvis man ønsker det. Det gøres under ”Flere muligheder”, men jeg er ikke så begejstret for sider, som er overklistrede som en tryksag med for mange cliparts, eller sider med dyreskind som tekstbaggrund, hvilket forstyrrer øjets læsning af teksten. Jeg klikker i hvert fald hurtigt videre til noget andet.
  Jeg mener at have været rundt i hjørnerne på Smartlogs muligheder, og derefter forsøgt at begrænse mig. Pt. har jeg ingen planer om at flytte adresse. Min blog læses af forbavsende mange, – om det skyldes mit emnevalg, den generelt positive vinkel eller letlæseligheden vides ikke.
  At linke i kommentarer kan gøres, som Leoparddrengen gør i ovenstående. Det er jo ingen sag at kopiere op i nettets adressefelt. Men sig endelig til, hvis du støder på problemer, som vi andre bloggere har en løsning på. God søndag!

 6. Det Forkromede Overblik
  20. Jun 2010 11:42
  6

  Bruger selv blogspot, fordi det er nemt. Det er på dansk, med et sprog der er til at forstå. Det er endda så nemt, at jeg har lavet en blog til hver af mine klasser, som børnene er medskribenter på.

  Jeg kender ikke andre blogsystemer, så jeg kan ikke udtale mig om deres fortræffeligheder eller det modsatte, men jeg bliver hos blogspot ud fra devisen "if it aint broken, why fix it?"

  Jeg synes netop det er nemt at uploade billeder og linke til resten af internettet, så hvis det er dine behov, så kigger du den rigtige retning... Men det er da rigtigt at wordpress virker mere proff./seriøst. Så hvis du mener at du er professionel og seriøs når du blogger, så... gad jeg virkelig godt møde dig når du har fri;-D

  Wordpress? Det lyder også meget intellektuelt, elitært og seriøst, gør det ikke... Sådan lidt, "jeg er typograf/journalist/meningsdanner/steffenbrandt/georgmetz/salmanrushdie/melankolsk, så jeg trykker mine egne ord i mit eget trykkeri"-agtigt, eller er det bare mig?

  Blogspot har til gengæld efter min mening et lidt barnligt præg over det meste design. Det ser lidt LEGO-agtigt ud, og når jeg kigger mig selv og min blogging i spejlet, så må jeg også hejse det hvide hånklæde over bord og erkende at jeg nok skriver mest for sjov, og dermed bliver hvor jeg er... At jeg måske er fremmedangst og teknikspasser og derfor aldrig har leget med tanken om at skifte alene pga. bøvlet er måske en anden sag.

 7. Anne
  20. Jun 2010 12:38
  7

  Behøver jeg mon egentlig kommentere her, overhovedet? Du kender jo allerede svaret - men nu får du det lige, alligevel.

  Selv-hosted Wordpress!

  Helt klart Wordpress. Og det er altså ikke noget man behøver være intellektuel, elitær, nørd eller noget som helt andet for at skrive i. (og DFO, nu du spørger: Ja. Det er bare dig. fuldstændig bare dig).

  Jeg har tusind grunde - tusind og tre, faktisk - til at holde med WP. Men da du nok ikke har tid til at læse dem allesammen, vil jeg nøjes med at trække en af det helt vigtige frem:

  Wordpress er et open source projekt, hvilket betyder at det hele tiden er under udvikling. Det opdateres konstant, og der er hele tiden dedikerede mennesker, der arbejder på at videreudvikle det, og endnu flere som udvikler Widgets og plugins til det, som derefter frit kan hentes. Det betyder også, at hvis du har problemer med snart sagt et hvilket som helst aspekt af det, så kan du skrive ind i WP's forum og få svar fra andre brugere. Og bestemt ikke kun hvis du er i stand til at formulere dine spørgsmål i underligt kodesprog. Det er både for nørder og novicer, og jeg kar kun mødt venlige mennesker og fået gode, brugbare svar der - selvom jeg helt klart har skrevet på en måde, så det må have været ret tydeligt at jeg ikke fattede en hat.

  Men ja - selvfølgelig koster det lidt mere tid i begyndelsen, lige at få sat sig ind i funktionerne. Og selvfølgelig falder man af og til over en plugin som ikke fungerer helt optimalt, fordi den måske er udviklet af en, som ikke er så hård til det endnu. Men så findes er til gengæld altid et alternativ.

  Og med hensyn til alternativer til selv-hosted WP, så ville jeg selvfølgelig klart vælge en blog hos WP. Af samme grunde som ovenstående. Lidt mindre frihed, men stadig samme fine koncept bag platformen. Ikke-kommerielt. I udvikling. Nemt at få hjælp til. Kort sagt: Kvadratisk, praktisk, godt.

 8. Britta
  20. Jun 2010 13:08
  8

  Helt klart blogspot!
  Som DFO skriver, så kan selv børn finde ud af det - så LL skriver nok selv sine indlæg når hun starter i børnehave ;-)
  Jeg valgte blogspot i sin tid, fordi jeg hellere vil bruge min tid på at være kreativ med mit håndarbejde end med min blog. Men kan man en smule kode, så kan man altså også lave en del selv.
  Det eneste minus er at det lige er blevet muligt med 3 spalter og det virker ikke helt optimalt, men det er vist bare en børnesygdom.

 9. Pernille
  21. Jun 2010 15:38
  9

  hej M..
  Må også lige blande mig i debatten.

  Jeg har haft en blog gennem blogger og har nu igennem Wordpress. Plusser og minusser ved begge dele. Det var rart at blogger var på dansk, men synes wordpress'en bliver pænere i det udgivede.
  Man kan desuden få flere stats, og info ting om ens wordpress end jeg kunne med blogger (dette kan jo sagtens have ændret sig..) Ens dashboard er nemt at overskue, mht kommentarer, hvad der blev søgt på for at komme ind på bloggen osv.. synes jeg ikke jeg fik igennem blogger.

  Jeg blev lidt træt af blogger og stoppede med at blogge en periode (pga tid og ikke blogger som sådan) Nu har jeg startet igen, og synes det fungerer ganske godt igennem wordpress.

  Jeg har ikke helt fundet ud af det helt personliggjorte endnu, men det kommer nok.Synes i hvert fald umiddelbart wordpress giver mig flere muligheder, uden at skulle gå i totalt html mode.

  Jeg er sikker på du bliver glad for det ene eller andet, man vender sig jo hurtigt til det:)

  Venligst Pernille

 10. Leoparddrengen
  21. Jun 2010 16:37
  10

  @Pernille

  Du har helt ret hvad angår Blogger og statistik - faktisk er der slet ingen statistik indbygget i Blogger!

  Tilgengæld kan man relativt enkelt lægge Google Analytics ind, og så har man meget mere statistik end hvad Wordpress tilbyder.

  Så vidt jeg ved kan man kun få Google Analytics til at fungere med Wordpress hvis man selv hoster.

 11. Morfar
  21. Jun 2010 17:07
  11

  synes at wordpress er supernemt når det er sat op. det er dog et helvede at sætte op.

 12. Anne
  21. Jun 2010 23:00
  12

  ...jeg synes ikke det var spor helvede at sætte WP op. Måske har jeg gjort det forkert? Måske har jeg blogget i mere end to år på et forkert Wordpress?! Hjælp!

 13. M
  22. Jun 2010 08:54
  13

  M: Åååh svært! Tak for alle jeres inputs:o) Det er ca 50/50 hvad i bruger og jeg er stadig i vildrede. Jeg må overveje mine behov og hvad jeg har brug for. Ved ihvertfald at statistikken er vigtig for mig, da underholdningsværdien i at se hvad folk har søgt på for at finde frem til bloggen, er meget høj:o) Overvejer også at lave bloggen selv i RapidWeaver...
  Det er guld værd at kunne spørge og så få så hurtigt svar - tusind tak for det!

 14. Marina
  22. Jun 2010 08:56
  14

  Blogspot er jo det mest populærer valg, men jeg er ikke vild med det og hvis jeg skulle vælge idag ville jeg helt afgjot vælge Wordpress. Selv har jeg blog hos Typepad og jeg er meget, meget glad for det. Jeg synes det er meget nemt, supporten er super og der er aldrig nogen problemer med noget. Imidlertid har jeg været nød til at opgraderer min løsning fra det jeg startede med fordi jeg af og til (op mod jul f.eks.) havde for mange besøgende til min oprindelige og billigere pakke. Nu koster det mere end jeg helt har lyst til men jeg kan tilgengæld gøre alt hvad jeg har lyst til og har aldrig oplevet problmer med mængden af trafik. Men altså igen Wordpress er tidens cool valg og ikke uden grund.

 15. Marina
  22. Jun 2010 09:00
  15

  Å og med hensyn til statestik er blogger ikke god, men du kan jo bare supplerer med f.eks. "statcounter" så har du alle de oplysninger du kan ønske dig (men må leve med deres tåbelige bannerreklamer inde på deres egen side).

 16. Marina
  22. Jun 2010 09:04
  16

  Google analytics virker fint på typepad. Du kan jo gøre det at du prøver dig frem i de forskellige systemer i en uges tid inden du vælger, det gjorde jeg selv og jeg synes den tid var godt givet ud. Blogger er gratis, typepad har 14 dages gratis prøve.

 17. Leoparddrengen
  22. Jun 2010 09:53
  17

  En ting det nok også kan være en god idé at sikre sig når man vælger sytem, er - hvis man siden finder ud af at man skal skifte - at man kan eksportere/importere sine indlæg.

  Og det kan man ihvertfald fra Blogger, så man kan føre bloggen over i en anden blog - som godt kan være i et andet system, sålænge det andet system også understøtter det. (Og det tror jeg da også WordPress gør.)

  Det betyder så iøvrigt samtidig, at man kan lave backup af sin blog på egen maskine. Hvilket måske også kan være meget rart at kunne.

 18. M
  22. Jun 2010 10:06
  18

  Leoparddreng: Hvad med kommentarerne, bliver de mon eksporteret med?

 19. Leoparddrengen
  22. Jun 2010 10:20
  19

  Ja, det gør de. Ihvertfald fra Blogger.

 20. Maren
  22. Jun 2010 13:02
  20

  Jeg var oprindelig en blogspot-pige (http://www.marenuthaug.blogspot.com/) og skiftede af alle de årsager de nævner her over til wordpress www.marensblog.dk. I starten syntes jeg det var VILDT BESVÆRLIGT og råbte og skreg, når jeg skulle lægget et billed ind. I dag kunne jeg aldrig finde på at gå tilbage til blogspot, fordi det netop ville være at gå tilbage.
  Men det er jo forskelligt hvilke behov man har? Jeg ville jo netop gerne bruge det som hjemmeside samtidig og lægge klummer, tegneserier og bøger ind som faste faneblade for oven. Og det er supernemt, når man først er færdig med at sidde og råbe ... muligvis skal du have en nørd til at hjælpe dig i begyndelsen. Men du vil til envher tid have mange flere muligheder med wordpress end med de andre systemer - og det ville da være dumt at skulle til at flytte IGEN, hvis du en dag får lyst til også at skrive mere om den jesus på korset, du har stået og penslet med kalk i skridtet og blive sådan en, der har dét som speciale, at det er dét du blogger om fast -så kan du have faneblade om dit arbejde, så vi alle kan dåne af henrykkelse over, hvor dygtig og speciel du er. ... hm, måske fik jeg ikke lige solgt den så godt, men nu skal jeg løbe. Barn kalder :-)

  (Bare husk: wordpress wordpress wordpress)

 21. Signe
  22. Jun 2010 21:15
  21

  Wordpress! Wordpress! Wordpress!

  Fordi det er übercool og har alt det, ingen andre har. Som Anne og andre beskriver. Er selv ved at fedte noget sammen på WP, og ja - jeg må medgi' det lige er noget, man skal sætte sig lidt ind i, men det er genialt. Glæder mig til at flytte fra blogger, som er nemt, enkelt og lige til at gå til - men som på en eller anden måde blvier helt firser ved siden af WP (men of course; firserne var da fede!). :)

 22. Morfar
  22. Jun 2010 21:15
  22

  Wordpress er fint, men at sætte den op til DNSservere hosting, mailforwarders og shit det kræver altså en der ved noget om den slags.

 23. Anna
  22. Jun 2010 21:49
  23

  Wordpress wordpress wordpress!

  Jeg har selv været omkring både smartlog, et kort smut hos blogger og både wordpress.com og en god håndfuld egne wp-installationer. WP er klart det nemmeste og mest intuitive.

  (Nope Morfar, det er piece of cake at sætte skidtet op, hvis man ikke vælger en wp-blog på wordpress.com. Der findes masse af nemme how-to-do-guides - ellers stiller jeg gerne op som on-line support! ;) )

 24. Fru Z
  22. Jun 2010 23:21
  24

  Wordpress er cool. Jeg er på ingen måde nørd på området, men det er alligevel lykkedes mig at få noget fornuftigt stablet op omkring mine ord derovre. Jeg napsede Wordpress fordi jeg synes det virker mere prof. Dog føler jeg míg ikke specielt Georg Metz-agtig. Og der er også masser af modebloggere på Wordpress. faktisk.

 25. Leoparddrengen
  23. Jun 2010 01:34
  25

  @M

  Jeg glemmer måske helt det vigtigste argument for en Blogger-blog: med sådan en kan du jo med et enkelt klik tilføje "Leoparddrengens Hjerte" til din blog!

  (Man kan ganske vist også ellers ved at kopiere noget html, men med Blogger er det auto.)

  Det må da veje tungt!? ;)

  http://leoparddrengen.dk/LeoHeart.aspx

 26. AB
  23. Jun 2010 20:45
  26

  Først: Man kan også overføre sin blog OG kommentarer til Wordpress.

  Jeg har begge løsninger, en på hver blog, og det er kun et spørgsmål om tid, før jeg flytter Bloggerbloggen over til WP også. Det er så meget feder af alle de grunde de andre skriver. og der er support til alt det du kunne komme i problemer med. Og ellers ringer/skriver du bare. Jeg tog den svære vej ind i WP, da jeg flyttede en hjemmeside lavet i Frontpage over som blog + hjemmeside i WP. Så jeg er efterhånden ved at være temmelig godt inde i det efter at have bandet og svovlet min del. Og ellers er Anne og Sidsel også en knag til at hjælpe og give gode råd.

  Så Wordpress. No doubt!

 27. Fr. Møller
  24. Jun 2010 12:10
  27

  Jeg synes, smartlog, som jeg efterhånden har brugt i seks år, fungerer rigtig fint. Skrifttypen betyder ikke så meget for mig, og det er nemt at indsætte billeder f.eks. via flickr.

  Det er da rigtig, at man ikke uden videre kan indsætte links i kommentarer, men hvis det ser interessant nok ud, kan læseren vel bare kopiere teksten over i sin browser?

  Jeg kan simpelthen ikke finde ud af WP, men er så heldig at have en veninde, der gider nørde for mig. Nu mangler jeg så bare, at min udbyders server kommer op igen...

 28. M
  24. Jun 2010 21:19
  28

  For snefen da, I gi'r mig altså noget at tænke over! Kan godt se, at der hældes mest til Wordpress. Det er noteret og så må jeg se at få gjort noget ved det! Tusind tak for alle jeres kommentarer - I er nogle guldklumper alle hver og een!!!

 29. Fru Z
  26. Jun 2010 20:36
  29

  Fanme oss en mærkelig video - sjov! men mærkelig..

 30. M
  26. Jun 2010 21:09
  30

  Fru Z: Ja det er en helt uhørt blanding af fødevarer og fækalier i ét! Besynderlig reklame!!! Men jeg griner alligevel højt og hjerteligt hver eneste gang jeg ser den...

 31. M
  29. Jun 2010 08:12
  31

  Thinkingspace: Også du? Jeg kan godt se, at der snart ikke er nogen vej udenom Wordpress;o)

 32. Lisbeth
  1. Jul 2010 22:50
  32

  Du skal bruge wordpress...jeg selv overvejet det samme, fordi jeg er dødtræt af til trods for henvendelser til smartlog at jeg ikke kan redigere mit topbillede og at der er usmageligt meget spam i indlæg, rod i mit arkiv over gamle indlæg.. MEN, jeg overførte alt det gamle til en ny wordpress men kommentarerne lå i et syndigt rod og jeg har nu slettet alle de gamle..så jeg flytter nok også snart(men jeg er ikke særlig computerferm). Og så lige top argumentet for at du IKKE skal bruge blogger.....DEN KAN JEG IKKE LÆSE FRA KINA, så det er helt enkelt..WORDPRESS!

 33. Leoparddrengen
  1. Jul 2010 23:09
  33

  Google-Kina krigen fortsætter...

  @Lisbeth

  Jeg er nysgerrig - gælder det alle Blogger-blogs, eller kun dem som har en xxxxx.blogspot.com adresse? For jeg mener da at jeg har besøg fra Kina ind i mellem, men det kan jo så måske lade sig gøre fordi jeg kører det under eget domæne?

 34. M
  2. Jul 2010 01:11
  34

  Lisbeth: Jeg har også rod i mit arkiv - en hel del indlæg er dateret med ikke-eksisterende datoer, som fx år 6903 og 5403?!?!?? Jeg har snuset lidt rundt i Wordpress i dag - umiddelbart kunne jeg slet ikke komme i gang...men jeg må gi' det en chance til. Det er en skam hvis der går ked i kommentarerne når man overfører dem, for kommentarerne er jo en stor del af bloggen. Og altså, de er skøre i låget de kinesere...

 35. Leoparddrengen
  2. Jul 2010 12:15
  35

  Jeg skal lige gøre opmærksom på, at Blogger netop i dag har offentliggjort en indbygget statistik til Blogger, som ser ud til at fungere udmærket. Den er ganske vist i en slags beta-stadie, men alle kan bruge den:

  http://blog.leoparddrengen.dk/2010/07/tip-indbygget-statistik-i-blogger.html

 36. M
  2. Jul 2010 13:31
  36

  Leoparddreng: Oooh, alle disse muligheder - what to do what to do? Tror jeg kaster mig ud i enten et RapidWeaverprojekt eller Wordpress...
  Og tak for det fine hus-billede, det var ikke lige netop dét hus, men det ligner!!!

 37. timberland classic tall boots
  30. Dec 2011 07:18
  37

  Your job is to timberland mens boots deliver each sentence to the best of your ability.Don’t live your life in the past! Learn to live in the present, to overcome the past. Stop the past from influencing your daily life. Don’t timberland womens 6-inch premium boots allow thoughts of the past to reduce your personal best. Stop the past from interfering with your life. Learn to recover quickly.I have been attached, deeply attached, to a few timberland boots people; but I have been interested in men in general not for their own sakes, but for the sake of my work. I have not, as Kant1) enjoined, regarded each man as an end in himself, but discount timberland boots as material that might be useful to me as a writer. I have been more concerned with the obscure than with the famous. They are more often womens timberland premium boots themselves. They have had no need to create a figure to protect themselves from the world or to impress it. Their idiosyncrasies2) timberland shoes store have had more chance to develop in the limited circle of their activity, and since they have never been in the public eye it has timberland boots brown never occurred to them that they have anything to conceal. They display their oddities3) because it has never struck them that timberland for sale they are odd. And after all it is with the common run of men that we writers have to deal; kings, dictators, commercial magnates are from our timberland boots wheat point of view very unsatisfactory. To write about them is a venture that has often tempted writers, but the failure that timberland black shoes has attended their efforts shows that such beings are too exceptional to form a proper ground for a work of art. They cannot be made real. The ordinary is the writer's richer timberland earthkeeper boots field. Its unexpectedness, its singularity, its infinite variety afford unending material.The great man is too often all of a piece; it is the little man that is a bundle of contradictory timberland wheat boots elements. He is inexhaustible. You never come to the end of the surprises he has in store for you. For my part I would much sooner spend a month on timberland boots factory a desert island with a veterinary surgeon than with a prime minister.For even as love crowns you so shall he crucify timberland online outlet you. http://www.timberland1973.com/. HXM

Tags

Relaterede