Smartlog v3 » When in doubt, make tea! » Så lykkedes det!
Opret egen blog | Næste blog »

When in doubt, make tea!

Skribler-, brokker- og grublerier fra den virkelige virkelighed i det vestjyske...

Så lykkedes det!

1. Jul 2010 20:12, M

Jep, den er go' nok! Vi har købt et hus og det tog kun meget kort tid. Var ude at se på et for en lille måned siden, så det igen ugen efter og i går skrev vi så under hos ham den bindegale ejendomsmægler fra Hammerslag, som skabte seerstorm hos DR sidste år, fordi folk ikke ville ha' at deres licenspenge blev brugt på ham. Han var en helt særlig oplevelse!

Nå, men jeg har ikke nævnt noget om huset på bloggen, for nu havde jeg efterhånden lavet dén dér med Peter & Ulven et par gange og ku' altså ikke gøre det igen! Man skulle jo nødigt miste sin troværdighed!

Og nej, det ligger ikke i nabobyen, som vi før har været tæt på at købe hus i. Det ligger her i byen hvor vi bor i lejlighed nu...i det vestjyske "kulturmekka" (Jesus, for noget PR-bavl!). Nå, men det havde jeg så aldrig troet ville ske! Og har man læst min blog fra starten af, ved man også at jeg ikke just har været ovenud begejstret for at bo her. Men efter to år er jeg måske blevet akklimatiseret? Neutraliseret? Normaliseret? Jeg er måske blevet een af dem, der bare ønsker en hæk, en webergrill, et fastforrentet lån og en kæk provinsbrille i en frisk farve? Åh nej, er jeg virkelig? Arj, eller...jo - jeg vil da gerne ha' hækken!

Men hvor er det dog tiltrængt med det hus! Og det er et herligt hus! Og vi har fået det meget meget billigt af en gammel elskelig dame, som har fået tilbudt en ældrebolig og bare skulle af med sit hus i en fart. Så vi fik det pludselig og uventet næsten en kvart million billigere end det var sat til salg for.

Og hvad er det så for en hytte? Aaaaahhh...jeg forelskede mig i den ved første øjekast! For jeg er jo sådan een der kaster med øjne! Det er fra 1934 og lugter lidt af Morten Korch...ja ja og graver man ham op lugter han sikkert temmeligt klamt, men det er ikke det jeg mener!

Og med en prydhave så det brager! Og med MASSER af plads og med charme og med afsindigt højt til loftet - også i kælderen. Men også med det oprindelige alting fra 1934...så der skal gives gas mht istandsættelse. Og når det er fixet, så står vi med en pragtvilla med en hel unik placering.

Picture 6

Og hvad gør den så unik? Joho, tjek billedet. Huset ligger i midtbyen med 2 minutters gang til gågaden. Alligevel ligger det helt ugenert i sit eget lille smørhul! Og jeg elsker smør! Kan slet ikke få nok af det!

Huset ligger ikke ud til nogle veje, så der er dejlig ro. Og ind til naboen på den ene side er en mur og høje frugttræer og høj hæk ind til naboen på den anden side. Og genboen? Langs vores og genboens matrikel går en sti og desuden har genboen en have der støder op til stien. All rajter, men hvad så med "forboen"? Der må da være et minus? Der MÅ da være nogen, der kan snage ind ad vinduerne? Næhæ! Det er der ikke, for der er kun en husgavl uden vinduer i, mit kommende stukkatørværksted og et kæmpe pæretræ, så forboen ser man heller ikke noget til.

Matriklen er lille og husene ligger tæt, men man mærker ikke noget til det. Hverken S eller jeg er store havemennesker, så en have på 480 m2 er en perfekt størrelse!

IMG_7012

Og så har jeg lige taget et spionfoto ind gennem hækken, for jeg tænkte nok at nogen ville råbe på billeder...og billeder kommer der milliarder af flere af når vi overtager hytten den 15. august. YYYYYYEAAAH, det er lige omelet!!! UUh, omelet? Ku' jeg egentlig godt ha' nu...Har vi æg? Tjekker lige...hej hej! (Nogen, der svagt fornemmer at jeg har drukket ret mange espressoer i dag?)

Kommentarer

 1. A fra Midtjylland
  1. Jul 2010 20:53
  1

  Fuck hvor det fedt! *misundelse er en grim ting* Ville gerne bytte med min 1960 gule murstenshytte med 1400 m2 have....
  Og så midt i byen...

  Tillykke!!!!!

 2. Maria
  1. Jul 2010 21:10
  2

  Trommefanfare og hurraaaaaaa :-)

 3. Fru Z
  1. Jul 2010 21:22
  3

  tillykke! Lov mig at I beholder gardinerne - ku være så trendsættende!!

 4. M
  1. Jul 2010 21:39
  4

  A fra Midtjylland: Tak ska' du ha':o) Tror S bli'r sur hvis jeg bytter huset væk, men nu ved du hvor du kan komme og indtage en koptårkaf:o)

  Maria: Trut truuuuuut:o)

  Line: Tak Line, "husejer"....åh, det klinger godt!!!

  Fru Z: Klart beholder vi dem! Det var jo netop pga gardinerne at vi ville købe huset!

 5. Christina
  1. Jul 2010 22:01
  5

  Jubiii kære Marie.. nu lykkedes det.. og hvor bliver det fint ... kan se for mig hvordan du får ændret på Bedsteforældre gardinerne og alt det.. nøøjj jeg glæder mig til at kigge forbi.. :-) Kram fra C

 6. Majbritt
  1. Jul 2010 22:15
  6

  Stort tillykke... Det er jo nærmest et palads... Mht have-størrelse, er det rigtig fin størrelse til en børnefamilie. Vores er nogenlunde samme str og det er bare tip-top... Plads til børn og ikke for meget at holde orden på... Held og lykke :o)

 7. pånyeeventyr
  1. Jul 2010 23:24
  7

  hold da op, det ser dejligt ud!
  Nu er jeg ikke så vaks, at jeg ved hvor i provinsen du bor, men det er sgu ikke så dårligt at du har fået det rartm hvor du er! Hurra for begge dele!
  Husk at ikke renovere de lækre af de ting der er i huset, fra 30'erne, helt i stykker!

 8. M
  2. Jul 2010 01:05
  8

  Christina: Det lykkedes nemlig:o) Mission fuldført! Det tog så også kun 1 år og 10 måneder. Og jeg glæder mig til du kigger forbi!!! Knus M

  Majbritt: Nemlig, et lille minipalads:o) Og lige præcis, haven er lille nok til at ungerne ikke kan blive væk og lille nok til ikke at tage livet af os, sådan rent vedligeholdelsesagtigt...

  pånyeeventyr: Huset vil bestemt blive renoveret med tanke på ikke at smadre den oprindelige stil helt...men det lakse- og mintfarvede køkken - dét ryger knageme totalt fløjten!

 9. Sandra
  2. Jul 2010 01:07
  9

  Tillykke med det :-)
  - og goooood fornøjelse med renoveringen.

 10. M
  2. Jul 2010 01:13
  10

  Sandra: Tak skal du ha' - der kommer renoveringsbilleder en masse...for hillemænner, der skal gøres noget ved den hytte!

 11. Husmoder/Gitte
  2. Jul 2010 08:57
  11

  NUUUIIJJJ! Hvor er det lækkert! Tusind gange tillykke! Åh, hvem der dog bare kunne få lidt græs. Ak. Og hver har det dog bare en lækker placering, lige midt i kultur-mekkaet:)
  Hvis du nu beslutter ikke at beholde gardinerne, kan du lave et fint myggenet til barnevognen af det. Så det på Vesterbrogade den anden dag. SÅ fint hvis man har en lille pige. Tror desvæærre manden protesterer hvis jeg pakker Krabbe ind i blonder, så idé hermed givet videre.

 12. Britta
  2. Jul 2010 09:46
  12

  Tillykke! Den hytte ser ud som om den var værd at vente på. Og skønt at I selv kan bestemme hvordan der skal se ud.

 13. Trine
  2. Jul 2010 11:27
  13

  Hip hip halle-huuuuus!

  Den have ligner én man kan drikke en kold øl i!

 14. Morfar
  2. Jul 2010 22:03
  14

  Håber at i ikke går død i istandsættelsen som så mange andre!

  tillykke!!!

 15. M
  3. Jul 2010 10:09
  15

  Husmoder/Gitte: NUUUIIJJJ, tak for tillykke:o) Myggenet-tip er noteret...Huset har også de fæleste gulvtæpper - hvad kan jeg lave ud af dem?

  Britta: Det er nemlig rigtigt godt - så slipper man for at betale for gamle ejeres højglans-limegrønne-Svanekøkken til en milliard.

  Trine: Ikke bare en, men to og mange flere! Og du behøver ikke selv medbringe dem - der vil altid stå kælderkolde bajere nede i viktualierummet - YYYYEAAY, for sådan et er der også:o)

  Morfar: Vi snyder og lader hånværkere tage sig af underetagen - flytter ind i den og så ta'r vi selv løbende overen når vi orker...

 16. Husmoder/Gitte
  3. Jul 2010 21:06
  16

  Årh! Vitualierum! *suk*
  Gamle klamme gulvtæpper siger du? Hmm, Den er svær. Bordskånere? Neej, for klamt. Nej, hov der starter lige nu en film på tv3 som hedder 'Den perfekte mand'. Hold da op, det lyder som noget jeg er nødt til..lige inden Deadline, du ved..

 17. Julieumulie
  3. Jul 2010 22:18
  17

  Lååårwe it. Ligner sån et fint engelsk hus!! Jeg må nok hellere se at hooke op med en sød jyde og få sådan et fint hus, eller måske egentlig en rig københavner så jeg kan blive her, men ejj hvor er det skønt altså!! Tillyyykkke!!!

 18. M
  4. Jul 2010 14:58
  18

  Husmoder/Gitte: Kender jeg godt...de sender altid OBS, liiiige som man skal til at diske op med gode idéer til hvad man kan lave ud af et gammelt klamt gulvtæppe;o)
  Og forresten, skidegod idé med sweatshoppen! Der er en stor kælder i huset, som nok kan rumme en pæn mængde medarbejdere!!!

  Julieumulie: Ta' den søde jyde og flyt herover!!!

  Morfar: Yes! Goooood swiwit!

 19. Det Forkromede Overblik
  4. Jul 2010 23:02
  19

  Tillykke... "Og husk... brug rigeligt med smør!"

 20. M
  5. Jul 2010 13:57
  20

  DFO: Det er ikke noget jeg behøver at bruge krudt på at huske - det sidder på rygraden som en selvfølge:o)

 21. Louise Nabe-Altmann
  7. Jul 2010 19:37
  21

  Tillykke med det vidunderlige hus.GID det var os det kunne få fingrene i sådan en kasse, meeeeeen vi bor til gengæld tæt på hovedstaden ;o)
  Overtagelse er jo lige om lidt!! God fornøjelse med det, glæder mig til flere billeder.

  Kh Louise.

Tags

Relaterede