Smartlog v3 » When in doubt, make tea! » Syv sager
Opret egen blog | Næste blog »

When in doubt, make tea!

Skribler-, brokker- og grublerier fra den virkelige virkelighed i det vestjyske...

Syv sager

3. Jun 2010 14:19, M

For tusinde år siden blev jeg award-tagget af Kirsten og Louise. Og det blev jeg glad og helt rørt over! Og lige siden har det været min dårlige samvittighed, at jeg ikke fik skrevet et indlæg som tak. Nu er jeg så også blevet tagget af Christina og lige nu i denne stund sover min datter, S er på arbejde, underboerne har ikke samleje, rockeren overfor's Harley går ikke tomgang og naboens hujende unger hopper for en gang skyld ikke i trampolin. Der er i det hele taget en guddommelig ro på matriklen...så nu skal der altså skrives tag-award-indlæg!

Det går ud på at jeg skal skrive 7 ting om mig selv. Egentlig har jeg allerede skrevet 10 ting om mig selv før, så jeg tror jeg vil tillade mig, at sætte mine 7 punkter i een kategori og sætte lidt ord og billeder på hvad jeg foretager mig i arbejde og fritid. Det ku' jo meget vel være at I tror, at jeg sidder herovre i det mørke vestjyske og ikke laver andet end at brokke mig, se Lost, æde Ben&Jerrys og gå i Bilka...men det er jo helt forkert - jeg går også i Føtex og spiser til nød Carte d'or!

Nå, men her er lidt om hvad der ellers foregår i mit liv: 

IMG_0442

Min store passion er mit arbejde! Jeg æææælsker det! Efter 10 sabbatår, hvor jeg foretog mig alt godt fra havet, fandt jeg endelig min rette hylde. Her gælder det restaurering af kalkmalerier i en jysk landsbykirke.

 

P1010006

Jeg har arbejdet en årrække hos Danmarks rareste stukkatører. Her har jeg blandt andet været med til at afforme Bjørn Nørgaards H.C Andersen-skulptur, der står ved Odense Banegård. Man kan sige meget om Nørgaard og jeg indrømmer blankt at rent visuelt er jeg ikke synderligt begejstret for det han laver, men det har altid været sjovt at arbejde med hans figurer. H.C. Andersen var vel nok een af de fysisk største skulpturer jeg har været med til at lave! Og nej, det er ikke mig med skæg, der danser mellem benene på H.C. And!

f8

Lidt møbelrestaurering er det også blevet til. Jeg boede og arbejdede et halvt år i Berlin, hvor en gammel østtysk møbelkonservator havde taget mig under sin vinge. Det største projekt blev restaureringen af et Michael Rosenberger-flygel fra Wien. I teorien kunne Mozart ha' spillet på det - og det er lige netop den form for historiens vingesus, der gør at jeg elsker mit arbejde!  Jeg er een af dem, der lader sig begejstre ved tanken om "hvis denne dims dog bare kunne tale".

IMG_0519

Jeg er vild med gips og drømmer om at få mit eget værksted, hvor jeg kan slaske ligeså meget med dette vidunderlige hvide pulver som jeg lyster! Her er jeg i gang med at lave en kopi af Michelangelos Pietà.

kommandoor

Mere af gips! En kopi af Kommandør Nielsen - et gammelt københavnsk byrådsmedlem...ja, for du troede jo nok lige at det var ham der fra Kentucky Fried Chicken, ik'? Men det er det altså ik'! Originalen er til højre og min kopi til venstre.

IMG_6838

Da jeg så blev gravid måtte jeg jo til at strikke. Det står der i reglerne at kommende mødre skal! Og man skal følge reglerne! Og strikning ku' jeg godt blive ret bidt af! Her er mit første projekt, som gerne skulle komme min datter til gode. Egentlig skulle der hækles nogle kanter, men det har jeg jo så af kloge grunde droppet! Og jo jo, vel er den lidt ujævn i det, men jeg skal jo liiiige ind i strikkekampen først. Bare vent, om et par år disker jeg op med sager, der vil få selv Kaffe Fasset til at måbe! 

decoupage

IMG_6844

Decoupage! Jeg har været bizar vild med decoupage. Var der nogen der sagde Droller Margrethe? Min gamle lejlighed var decouperet fra gulv til loft - det var alt for meget, men processen var sjov. Nu har min hobby dog nået et mere sundt leje og det bli'r til at beklæde en æske eller lignende i ny og næ. Her er så en stol jeg har decouperet...ååh fransk altså, lad os kalde det ved rette navn - ja, jeg har lavet en collage på en stol...collage? Det lyder ski' da også fransk! Så en "klippe-klistre-stol da"!

Slut for nu, man skulle da være et skarn hvis man ikke også benyttede roen til at tage sig en lur!

Kommentarer

 1. Husmoder/Gitte
  3. Jun 2010 18:35
  1

  Du kan virkelig mange seje ting. Jeg ææææslker også det historiske vingesus. Bliver helt salig når jeg går på de gamle brosten i Indre København. Åh, tænk sig, der er måske en dame som har gået her i sin lange kjole og spidse sko...

 2. Trine
  3. Jun 2010 19:11
  2

  Jeg er vild med dit arbejde!
  Jeg er vild med at du er vild med dit arbejde!
  Jeg er vild med dine historier fra dit gøgler-liv og dit gøgler-arbejde!

  ... Mere!

 3. Katrine
  3. Jun 2010 19:28
  3

  Jeg bor jo i Danmarks ældste by, så kender alt for godt til suset fra historien.
  Og hvor er det et spændende job du har M - og alsidigt ad pommern til :)

 4. Gry
  3. Jun 2010 20:18
  4

  Hjælp! står der i reglerne at man skal strikke?! hvorfor er der ikke nogen der har fortalt mig det?
  Hold da op nogle fede ting du har foretaget dig i dit liv, man bliver jo helt misundelig.
  Jeg er helt vild med stolen, og den der Pietá og og og og kalkmalerier, hvor fedt er det lige? :o)

 5. christina
  3. Jun 2010 21:00
  5

  Marie for f.... jeg er så overrasket over dine billeder.. jeg er helt vildt overvældet .. du er ikke mindst imponerende verbalt - men for hujan da jeg ville gerne stå og betragte dig arbejde.. det ser så SPÆNDENDE OG SMUKT ud..

 6. christina
  3. Jun 2010 21:01
  6

  Men det er f.. grim den klods af HCA skulptur foran Odense Banegård.. SOrry

 7. Fru Z
  3. Jun 2010 21:37
  7

  Først troede jeg det var der rene spas, men for satan et sejt job - og usædvanligt?
  Hvordan kom du lige på at det var det du skulle???

 8. Jane
  4. Jun 2010 09:57
  8

  Her har vi vist fat i en rigtig fagkvinde, og jeg bliver nødt til at spørge...hvis man nu skal lave sådan et omvendt gipsaftryk af de små babyhænder ved hjælp af trylledej og sådan, ved du så hvilken gips man kan købe så det bliver helt hvidt og ensartet? Lige nu står jeg med en ujævn grå klods med nogle buler på (groft sagt) :-)
  Tak for en dejlig blog!

 9. Lika
  4. Jun 2010 11:12
  9

  Fantastisk arbejde du laver :)

 10. Pernille
  5. Jun 2010 00:13
  10

  okey det er sejt det der.. altså som i det hele.. så kan min lille designvirksomhed godt pakke sammen.. hvor må det være vildt at stå der under loftet i kirken med kalkmaleriet.. eller under HC's ben for den sags skyld..

 11. M
  5. Jun 2010 08:46
  11

  Husmoder/Gitte: Åh ja, præcis! Brostenene, hvor man kan forestille sig en hestedrosche komme pløjende hen over medens kvinder i smukke søndagsrober går og snakker og mændene kigger på deres lommeure og retter på deres høje hatte. Når jeg får et flip med at drømme mig tilbage til gamle dage og ønske at jeg var født i et gammelt århundrede, så trøster jeg mig altid med at dengang var der ikke internet og hygiejnebind - og så bliver det knapt så attraktivet;o)

  Trine: Jeg er vild med, at du er vild med, at jeg er vild med mit arbejde:o) Og klart - mere gøgl ska' der til!!!

  Katrine: Iiih, er det domkirkebyen du bor i? Ja, for der kan man dæleme høre historiens vingesus gi' den gas!!!

  Gry: Hvad??? Er du ikke begyndt at strikke? Jamen Gry, det er jo helt galt!!! Misundelse er jo en fæl ting, men jeg bliver altså begejstret hvis du bliver misundelig - for så føler jeg at mit job er endnu mere rigtigt;o)

  Christina: Hehe, det glæder mig at jeg formår at overraske dig - og jeg ville holde meget af at ha' dig som voyeur når jeg arbejder:o) Og jeg gi'r dig SÅ MEGET ret, H.C. And-skulpturen er frygtelig og bestemt heller ikke min kop te! Sjov at arbejde med - tudegrim at se på! Så enkelt kan det siges;o)

  Fru Z: Uha, det er en laaaaaaaang historie hvordan jeg havnede i det fag. Den korte version er, at det altid har været min drøm, men jeg havde opgivet den på forhånd. Der skulle en allerpokkers masse sabbatår og et langt sygeforløb til før jeg tog mig selv i nakken og gjorde noget ved løjerne - og manner, så faldt alt i hak og jeg blev glad...

  Majbritt: Tak for den:o)

  Jane: Køb noget helt almindelig modelgips, alt efter producenten, så kan det variere i den hvide nuance, men hvis du får fat i noget, der er decideret gråt, så lyder det noget urent? Jeg kan lure, at du har fået lavet en lille støbeform af trylledej? Når du blander gipsen til at hælde i, så fyld først vand i en beholder og drys derefter gips i indtil der dannes små øer på overfladen. Når det sker, så lader du blandingen stå og suge i et minuts tid. Derefter rører du i det, men ikke for voldsomt, for så opstår der for mange luftbobler i gipsen. Derefter ta'r du og hælder ned i din form. "Hældestrålen" må ikke bevæges rundt over formen, men hæld i på det samme sted indtil formen er fyldt op - derved undgår du luftbobler og ujævnheder i overfladen. Håber det lykkes for dig:o)

  Lika: Tak Lika:o) Det e altså sjovt at høre at andre synes det er fedt det man gør!!!

  Pernille: Din designvirksomhed kan da ikke pakke sammen - altså medmindre du designer radioaktivt legetøj til børn?

 12. Jane
  6. Jun 2010 11:49
  12

  Hej igen. Tak for fremgangsmåde - jeg kan så læse at jeg har gjort alt forkert :-) Hvilket jo er godt nok, for så er der håb for mit næste forsøg. Skal bare lige finde noget pænere gips, der ikke er gråt.

 13. Gry
  6. Jun 2010 13:37
  13

  Gælder det hvis jeg nu lærer at hækle? det tror jeg muligvis godt jeg kunne overkomme...nu er jeg jo håbløst bagud i forvejen...ej, jeg kan faktisk godt strikke "ligeud", men de der opskrifter?! det er jo ren volapyk.
  Er der mere man skal lære, når man er blevet mor? :o)
  Jeg har altid troet det var mormoderen der skulle strikke forstår du - og hun er skam også sat i sving, og har afleveret op til flere fine kreationer.

 14. M
  6. Jun 2010 22:21
  14

  Jane: Held og lykke med det og hvis det bli'r ved med at drille - så gi' lyd igen, så finder vi på noget andet:o)

  Gry: Jeg kender ikke reglerne for hækling, men det skader vel aldrig at kaste sig ud i det;o) Og jeg gi'r dig ret - strikkeopskrifter skal åbenbart skrives på swahili...herreupraktisk! Måske jeg har misforstået noget, og det ER mormoderen der skal strikke? Tror vi si'r, at det er den nye regel!!! Noget tyder på det hvis både din og min mor har været leveringsdygtige i strikkekreationer:o)

 15. Gry
  6. Jun 2010 23:01
  15

  Det siger vi helt sikkert! der er bare en enkelt hage ved det - altså godt nok har jeg pænt lang tid, men det betyder at jeg skal have lært at strikke alligevel - eventually....
  Totalt snyd, der er nogen der bliver farmor! :o)

 16. Maren
  7. Jun 2010 11:38
  16

  Hold nu kæft et mærkeligt job! Det er vildt cool! Det skal du altså til at skrive noget mere om.

 17. Lykke
  8. Jun 2010 13:09
  17

  Øjeblik, skal lige samle underkæben op fra gulvet. OMG (som de unge siger), for et cool - og lidt sært? - job, du har! Nu føler jeg mig da som en endnu mere kedelig kontormus...

 18. Marianne
  8. Jun 2010 20:07
  18

  Som om du ikke var sej nok i forvejen så trækker du lige sådan en blæret job op af hatten!?

 19. Stine
  10. Jun 2010 11:57
  19

  Hvor skønt endelig at se lidt fra dit fagområde, som jeg også finder voldsomt interessant! Måske man skulle videreuddanne sig (jeg er bl.a. kunsthistoriker)... men jeg tænker, det nok er en god idé at kunne sådan noget med fysik og kemi?

  Tak for en underholdende blog, som er en af mine yndlings. Det er også rart at få moderskabet beskrevet på en jordnær måde. Som indædt anti-avl-tilhænger er det godt at få lidt info fra den anden side af hegnet.

 20. M
  10. Jun 2010 19:01
  20

  Gry: jeg er sikker på at til den tid har reglerne ændret sig igen...

  Maren: Så fluks jeg er tilbage fra barsel, så bli'r der forhåbentlig noget mere at skrive om...

  Lykke: Arj, hvad laver din underkæbe dernede? Og jeg tror altså ikke på, at du er en kedelig kontormus!!!

  Marianne: Hahaha, det er løjerligt som I synes det er et blæret job...tro mig, jeg laver altså også dødssyge ting!!!

  Stine: Iiih, tænk at være ophavsmand til nogens yndlingsblog - det gør mig altså munter! Tak:o) Jeg gik faktisk på skole med et par kunsthistorikere - så det er bestemt ikke en tosset baggrund at ha'!!! Og ja, der er desværre en masse kemi i studiet, hvilket næsten tog livet af mig! Jeg er virkelig ikke særlig kemisk!!!

 21. Morfar
  12. Jun 2010 13:47
  21

  jeg kan ikk se dine bedler :(

  Lige et tip, din side er en evighed om at loade, måske har du for meget på forsiden?

 22. M
  12. Jun 2010 14:14
  22

  Morfar: Hmmm...er det bedre nu? Jeg ku' se min blog var indstillet til at vise 200 indlæg på forsiden...det er nok lige lovligt mange jo, så nu står den på 10... Tak for tip:o)

 23. timberland classic tall boots
  30. Dec 2011 07:16
  23

  Your job is to timberland mens boots deliver each sentence to the best of your ability.Don’t live your life in the past! Learn to live in the present, to overcome the past. Stop the past from influencing your daily life. Don’t timberland womens 6-inch premium boots allow thoughts of the past to reduce your personal best. Stop the past from interfering with your life. Learn to recover quickly.I have been attached, deeply attached, to a few timberland boots people; but I have been interested in men in general not for their own sakes, but for the sake of my work. I have not, as Kant1) enjoined, regarded each man as an end in himself, but discount timberland boots as material that might be useful to me as a writer. I have been more concerned with the obscure than with the famous. They are more often womens timberland premium boots themselves. They have had no need to create a figure to protect themselves from the world or to impress it. Their idiosyncrasies2) timberland shoes store have had more chance to develop in the limited circle of their activity, and since they have never been in the public eye it has timberland boots brown never occurred to them that they have anything to conceal. They display their oddities3) because it has never struck them that timberland for sale they are odd. And after all it is with the common run of men that we writers have to deal; kings, dictators, commercial magnates are from our timberland boots wheat point of view very unsatisfactory. To write about them is a venture that has often tempted writers, but the failure that timberland black shoes has attended their efforts shows that such beings are too exceptional to form a proper ground for a work of art. They cannot be made real. The ordinary is the writer's richer timberland earthkeeper boots field. Its unexpectedness, its singularity, its infinite variety afford unending material.The great man is too often all of a piece; it is the little man that is a bundle of contradictory timberland wheat boots elements. He is inexhaustible. You never come to the end of the surprises he has in store for you. For my part I would much sooner spend a month on timberland boots factory a desert island with a veterinary surgeon than with a prime minister.For even as love crowns you so shall he crucify timberland online outlet you. http://www.timberland1973.com/. HXM

Tags

Relaterede