Smartlog v3 » When in doubt, make tea! » Tak
Opret egen blog | Næste blog »

When in doubt, make tea!

Skribler-, brokker- og grublerier fra den virkelige virkelighed i det vestjyske...

Tak

18. Jun 2010 10:12, M

Tusind tak for jeres kommentarer til mit forrige indlæg. Jeg tudede da jeg læste dem, fordi jeg lige pludselig følte, at der var nogen derude, som kunne forstå, som "lyttede" til - og reagerede på nogle ord om min far.

Hvor jeg bor nu er der ingen der har kendt ham og han bliver derfor aldrig nævnt. Jeg har kun oplevet, at når jeg selv åbner op for "far-posen" her, så bliver det mødt af den klassiske danske berøringsangst når emnet falder på død og sorg. Ingen spørger til hvem og hvordan han var - jeg brænder ellers inde med masser af sjove, glade, rørende og dejlige historier.

Min mor fortalte om en kollega, hvis mand døde. Ved gravkaffen havde vennerne i misforstået hensynstagen aftalt ikke at nævne afdøde overhovedet! Enken havde været bundulykkelig over, at der kun blev snakket om vind og vejr! Og det tror da pokker! Hvorfor er vi så klamme ved emnet død? Det burde være ligeså naturligt som at snakke om fødsel? Det kan jo være ligeså overvældende rent følelsesmæssigt - bare med omvendt fortegn!

Min fars gravkaffe bestod af sang, masser af snak, taler, Benny Goodman-musik og et bjerg af ostemadder. Man skal sgu da hylde det liv, der har været levet i stedet for at tie det ihjel (hvis man da kan tie noget ihjel, der allerede er dødt?). For et par uger siden var jeg hjemme i min barndomsby for at flashe Line Louise. Vi besøgte flere af mine fars venner og snakken om ham gik lystigt - det var SÅ dejligt og befriende at mærke at han ikke er glemt, men at hans venner også savner ham og tænker på ham!

Jeg har tænkt over hvad I har skrevet og jeg er mere opmærksom på om "han er her". LL ligger ind i mellem alene for sig selv og griner hjerteligt, jeg er begyndt at forestille mig, at det er min far, der måske laver fjollede grimasser til hende og stryger hende kærligt over ansigtet. Det har jeg ihvertfald valgt at tro! Tak I søde mennesker og Kærlige hilsener fra M

Kommentarer

 1. Majbritt
  18. Jun 2010 11:24
  1

  Forstår dig... Tror nogle mennesker er bange for at bringe tårer frem hos den "sørgende". Hvorfor forstår jeg ikke, for jeg synes at når et andet menneske viser sine følelser til et andet, så er der tale om en tillidserklæring. Jeg synes det lyder rigtig dejligt med dine tanker omkring din datters grin og din fars tilstedeværelse... Dejlig tanke at hun har en der passer på hende og følger hende...
  Herhjemme bruger vi billeder og historier om vores savnede, og vores datter taler naturligt om dem, som var de her i blandt os, men bare bor i himlen. Det har vi dog fået en masse kommentarer for, fordi folk mener vi har et for afslappet (?) forhold til døden. Men vores beslutning står fast og vi vil holde dem i live ved at tale om dem, og videregive det de gav os...
  Sender en kærlig og medfølende tanke til dig...

 2. M
  18. Jun 2010 13:59
  2

  Tak for tanker Majbritt. Tænk at man kan blive punket for at ha' et for afslappet forhold til døden - jeg synes jeres måde at gøre det på er den mest rigtige - og den kommer jeg til at efterabe! Tak:o)

 3. Fab Annette
  18. Jun 2010 14:48
  3

  Har netop læst et par af dine indlæg her på din blog for allerførste gang... jeg er gået fra at grine, smile og nu græde. Jeg er helt enig med dig; frem med de følelser!

 4. Katrine
  18. Jun 2010 19:48
  4

  Min datter snakkede også med nogen da hun var helt lille. Nu havde jeg egentlig glemt det, men blev så lige mindet om det nu. Og hun snakkede altså med nogen - det var så tydeligt. Fuldstændig som hvis der sad nogen hos hende. Samme fokus med øjnene som fulgte noget i lokalet, samme samtaleform som med os. Altså jeg siger noget - afventer dit svar - og reagerer på det. I starten skræmte det mig fordi det var så tydeligt at der var "nogen", men så slog det mig at siden min datter reagerede så positivt kunne det ikke være noget dårligt eller grimt, og hvis det ikke skulle være nogen jeg kendte hvem pokker skulle det så være. Så jeg er sikker på at det var min morfar eller min farmor - og jeg endte med at synes det var så dejligt at mærke eller fornemme dem, selvom det var gennem min datter og altså egentlig ikke mig der mærkede eller fornemmede dem.
  Og selvfølgelig har din far der været og se til sit smukke smukke barnebarn !! Og hvordan kan han være andet end stolt af dig M ?
  Jeg synes at I skal gøre som Majbritt og lade din far få en plads i din datters liv. Med billeder og en masse fortællinger om hvem han var. Og han er jo en del af hende - ikke bare genetisk, men fordi han har præget dig på så mange leder og kanter at det også smitter af på LL :o)

 5. M
  19. Jun 2010 17:21
  5

  Fab Annette: Velkommen til:o) Jeg bliver helt begejstret over at ku' vække grin, smil og tårer frem i dig - selvom jeg håber at ku' byde dig på mest af de to førstnævnte:o)

  Katrine: Tusind tak for gode ord Katrine!

 6. Anne T
  23. Jun 2010 12:37
  6

  Rigtig fine indlæg, du har lavet!! Jeg er helt enig: døden er ikke farlig, og det er en meget trist historie med din mors kollega! Jeg tror desværre, vi har rigtig meget misforstået godhed omkring det at have med pårørende til døde at gøre. Og det hjælper aldrig en skid!
  Blev glad af at læse om besøget til din hjemby!

 7. Lisbeth
  25. Jun 2010 22:00
  7

  Skrubben sidder nogen gange og kigger i lokalet - på noget vi som hendes forældre ikke kan se. Jeg bilder mig ind at det er hendes farmor som er nede at sige hej. Vi mistede hende til en hård kræftsygdom. Jeg vælger at tro på at min svigermor lige kommer forbi engang imellem for at sige hej.

 8. M
  25. Jun 2010 22:10
  8

  Lisbeth: Dejligt at I fornemmer at hun kommer forbi og siger hej:o) Det varmer meget, ik'?

 9. timberland classic tall boots
  30. Dec 2011 07:18
  9

  Your job is to timberland mens boots deliver each sentence to the best of your ability.Don’t live your life in the past! Learn to live in the present, to overcome the past. Stop the past from influencing your daily life. Don’t timberland womens 6-inch premium boots allow thoughts of the past to reduce your personal best. Stop the past from interfering with your life. Learn to recover quickly.I have been attached, deeply attached, to a few timberland boots people; but I have been interested in men in general not for their own sakes, but for the sake of my work. I have not, as Kant1) enjoined, regarded each man as an end in himself, but discount timberland boots as material that might be useful to me as a writer. I have been more concerned with the obscure than with the famous. They are more often womens timberland premium boots themselves. They have had no need to create a figure to protect themselves from the world or to impress it. Their idiosyncrasies2) timberland shoes store have had more chance to develop in the limited circle of their activity, and since they have never been in the public eye it has timberland boots brown never occurred to them that they have anything to conceal. They display their oddities3) because it has never struck them that timberland for sale they are odd. And after all it is with the common run of men that we writers have to deal; kings, dictators, commercial magnates are from our timberland boots wheat point of view very unsatisfactory. To write about them is a venture that has often tempted writers, but the failure that timberland black shoes has attended their efforts shows that such beings are too exceptional to form a proper ground for a work of art. They cannot be made real. The ordinary is the writer's richer timberland earthkeeper boots field. Its unexpectedness, its singularity, its infinite variety afford unending material.The great man is too often all of a piece; it is the little man that is a bundle of contradictory timberland wheat boots elements. He is inexhaustible. You never come to the end of the surprises he has in store for you. For my part I would much sooner spend a month on timberland boots factory a desert island with a veterinary surgeon than with a prime minister.For even as love crowns you so shall he crucify timberland online outlet you. http://www.timberland1973.com/. HXM

Tags

Relaterede